Як змінилися ціни на м’ясо та сало

В Україні подешевшали два види м’яса – свинина та курятина, а також сало. Стало відомо, скільки коштують продукти наприкінці листопада.

За даними Мінфіну, свинина стала доступнішою порівняно з минулим місяцем. Грудинка, яка коштувала 170,82 грн/кг, зараз продається по 162,46 грн/кг. Лопатку минулого місяця реалізували по 167,86 грн/кг, а зараз – по 150,77 грн/кг. Ошийок був представлений по 213,65 грн/кг, а у жовтні цінник опустився до 191,97 грн/кг.

Підчеревина минулого місяця коштувала 170,68 грн/кг, а поточного ціна впала до 159,63 грн/кг. Єдиний вид свинини, який подорожчав, – шашлик – з 176,88 до 183,27 грн/кг.

Курятина

Вартість курятини також стала доступнішою. Кілограм гомілки зараз продається по 74,95 грн проти 75,02 у жовтні. Філе у жовтні було представлено за середньою ціною 134,57 грн/кг. Наразі його реалізують по 134,45 грн/кг. Курячі стегна трохи подорожчали – зі 101,88 до 103,45 грн/кг.

Сало

Домашнє сало за місяць подешевшало на 10 грн – 189 грн/кг. А солоне сало у магазинах продається по 258,10 грн/кг. Минулого місяця середня ціна кілограма становила 254,93 грн.

agroreview

Підписуйся на сторінки Україна ІНФО та дізнавайся про головні новини України Фейсбук та Телеграм 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *