19-річний хлопець примудрився вкрасти мільйони у військових ЗСУ

19-річний житель Сумщини у соцмережах створив сторінки «магазинів» військової амуніції і навівть регулярно публікував позитивні відгуки, залишені з фейкових акаунтів. Хлопець використовував сервіси «накрутки» підписників і платну рекламу.

Кіберполіція повідомила, що організатор схеми, разом з “товаришами”, привласнили понад пів мільйона гривень, нібито продаючи в інтернеті військове спорядження. Попередньо, постраждали понад 60 військових та їхні родичі. Фігурантам може загрожувати до 8 років за ґратами.

Умовою купівлі була повна оплата на банківські картки. Однак одержавши гроші, зловмисник припиняв спілкування з клієнтами.  

Також організатор залучив ще двох жителів Вінниччини. Вони мали оформлювати рахунки в різних банках для отримання грошей і подальшого їхнього перерозподілу. 

За попередніми даними, зловмисники ошукали 62 громадян — військових та їхніх родичів. Загальна сума збитків сягає понад пів мільйона гривень. 

Правоохоронці провели обшуки в оселях фігурантів у Сумській та Вінницькій областях. Вони вилучили мобільні телефони, планшети та банківські картки.

Співробітники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Підписуйся на сторінки Україна ІНФО та дізнавайся про головні новини України Фейсбук та Телеграм 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *