Штрафів не буде за неподання до 10 червня фінзвітності разом з аудиторським звітом – ДПС

Як можна надіслати до ДПС річну фінансову звітність разом з аудиторським  звітом?

Платники податку на прибуток, які зобов’язані оприлюднювати річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність разом з аудиторським звітом, подають органу ДПС річну фінансову звітність, яка підлягає оприлюдненню разом з аудиторським звітом у строк не пізніше 10 червня року, що настає за звітним.

У випадку неподання (несвоєчасного подання) річної фінансової звітності, яка підлягає оприлюдненню разом з аудиторським звітом, застосовують відповідальність, передбачену п. 120.1 ПКУ, для подання податкових декларацій (розрахунків).

Водночас згідно з абзацом 16 пп. 69.1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ платників податку на прибуток підприємств, які зобов’язані оприлюднювати річну фінзвітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом, звільняють від передбаченої ПКУ відповідальності за неподання або несвоєчасне подання річної фінзвітності, яка підлягає оприлюдненню разом з аудиторським звітом, уточнюючого розрахунку до річної податкової декларації з податку на прибуток підприємств, що подається у разі, якщо показники оприлюдненої разом з аудиторським звітом річної фінзвітності зазнали змін порівняно з показниками звіту про фінансовий стан (баланс) та звіту про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіту про фінансові результати), що подаються разом з податковою декларацією згідно з абзацом 2 п. 46.2 ПКУ, та такі зміни вплинули на показники раніше поданої річної податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний податковий (звітний) період, з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Тому платник податку на прибуток звільняється від відповідальності, передбаченої ПКУ, за неподання до 10.06.2022 року та до 10.06.2023 року річної фінансової звітності, яка підлягає оприлюдненню разом з аудиторським звітом з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Відповідне пояснення розмістили в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області із посиланням на лист ДПС України від 26.05.2023 р. № 12059/7/99-00-04-03-01-07.

buh.ligazakon

Підписуйся на сторінки Україна ІНФО та дізнавайся про головні новини України Фейсбук та Телеграм 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *