Вдарять по кишені Лукашенка: ЄС готує санкції проти Білорусі за підтримку вторгнення Росії

Євросоюз запропонував новий пакет санкцій проти Білорусі за її підтримку вторгнення Росії в Україну. ЄС планує обмежити торгівлю нафтою, вугіллям і золотом.

Джерело: Bloomberg

Запропоновані заходи приведуть Білорусь до багатьох пакетів санкцій, які ЄС раніше наклав на Росію. Йдеться про обмеження на ключові технології та енергетичний сектор країни.

Санкції ЄС вдарять по ключових джерелах доходів Білорусі

Євросоюзом запропоновані наступні заходи:

  • заборона експорту товарів і технологій подвійного призначення, які використовуються у військових цілях і можуть посилити промисловий потенціал країни;
  • санкції на нафту, вугілля, сталеву продукцію і золото;
  • торговельні обмеження на предмети розкоші, інвестиції та надання певних послуг;
  • заходи, які можуть вдарити по авіаційному та енергетичному секторах і ключових джерелах доходів країни.

Пропозиції передбачають виключення щодо ліків, сільськогосподарської та харчової продукції, а також пільг на відповідні фінансові операції за участю підсанкційних осіб.

Законодавство дозволить ЄС переслідувати будь-кого, хто допомагає обійти санкції, накладені на білоруських фізичних та юридичних осіб.

Для схвалення запропонованих заходів потрібна підтримка всіх держав-членів.

Білорусь підтримує агресію Росії проти України

  • Режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка надав територію своєї країни для агресії проти України. Зокрема, російські війська наступали на Північ України саме з Білорусі.
  • Крім того, з білоруської території російські військові обстрілюють українські міста. Також Лукашенко підіграє Путіну, допомагаючи зброєю.
  • Росія і Білорусь створюють напругу на Півночі України, проводячи військові навчання. У січні в Білорусі тривають спільні навчання, під виглядом яких Росія нарощує авіаційне угруповання на білоруській території.

24tv.ua

 

Підписуйся на сторінки Україна ІНФО та дізнавайся про головні новини України Фейсбук та Телеграм 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *