У Києві службовці розкрадали бюджетні кошти, виділені на ремонт укриттів

Цього року на ремонт укриттів у Києві спрямують понад 350 млн грн (+фото) -  Портал Києва

У Києві викрили службових осіб, які розкрадали гроші, виділенні на ремонт укриттів. Тільки у Святошинському районі вартість робіт завищили на 1 млн грн.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Наразі правоохоронці розслідують дії службових осіб органів місцевого самоврядування, які, ймовірно, у змові з підрядниками розкрадають гроші, виділені на ремонт та укомплектування укриттів. За даними слідства, замовники робіт мали змову з переможцями тендерів.

Зокрема, під час проведення огляду лише одного укриття у Святошинському районі правоохоронці із залученням експертів зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, незадовільне їх виконання, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів із завищенням їх вартості на понад 1 млн грн.

Також через, ймовірне, розкрадання бюджетних коштів під час ремонту укриттів, правоохоронці проводять розслідування у Деснянському, Подільському, Голосіївському та Солом’янському районах.

За даними КМДА, у 2022-2023 роках з міського бюджету на облаштування укриттів виділено 1, 2 млрд гривень.

Нагадаємо, що раніше Київрада ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів — воно обов’язкове для всіх установ і закладів.

Раніше ми писали, що в ніч на 1 червня росіяни завдали масового ракетного удару по Києву, унаслідок чого в Деснянському районі міста загинула 33-річна жінка та 34-матір із дитиною. Як розповів чоловік однієї із загиблих жінок журналістам «Суспільного», загиблі намагались потрапити до укриття, але воно було зачиненим.

bzh.life

Підписуйся на сторінки Україна ІНФО та дізнавайся про головні новини України Фейсбук та Телеграм 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *